top of page

Diensten

 

Naast het installeren van hard- en software is AND IT Solutions voor u de juiste partner daar waar het gaat om ondersteuning vanaf het netwerkontwerp tot advies omtrent Cloud, Hybride en On-Premise servers, inrichten van de server ruimte, 19 inch rekken, noodstroomvoorziening, switches, firewalls, werkstations, laptops, remote verbindingen, VoIP telefooncentrales en toestellen, printers en multifunctionals van klein voor werkgroepen tot grote businessmachines.

Wanneer alles goed loopt kunt u bij ons een pro-actief of re-actief all-in onderhoudscontract afsluiten, zodat het onderhoud op uw ICT apparatuur gegarandeerd is en uw medewerkers bij problemen direct geholpen worden.
Zero down-time is niet te garanderen. Wel bent u bij AND verzekerd van de maximale uptime.


Kortom, zoek niet verder! Wij halen al uw ICT werk uit handen tegen een zeer laag tarief.

AND IT luistert en denkt mee
Support (remote en lokaal)

Door de efficiënte structuur binnen AND IT Solutions zijn de lijnen kort, resulterend in een optimaal snelle response en oplossing van een probleem.


Alhoewel een externe support medewerker op het eerste  gezicht indirecter lijkt te werken dan een interne systeembeheerder blijkt in de praktijk dat bij de kleine drempel van het naar buiten bellen een groot aantal problemen door de gebruiker zelf worden opgelost.

 

Het is immers zo makkelijk om in plaats van zelf te denken het maar even aan de interne systeembeheerder te vragen, die toch al overbelast is. Efficiënt voor alle partijen dus.

Backup & Data recovery
 

Het gebeurt bijna nooit meer, maar als er een harde schijf crasht, staat er meestal belangrijke informatie op en is de back-up oud. Eén van de taken van AND als systeembeheerder is om te zorgen dat er controle is op de dagelijkse backups. Dit kan lokaal bij de server gebeuren en indien gewenst door middel van een Cloud back-up. Hierdoor is uw data veilig ook al brandt onverhoopt uw hele kantoor af.
Toch kunnen er zich omstandigheden voordoen waarbij er een multipele crash van een harddisk(s) voordoet, of corrupte data is geback-upt en de data op geen enkel opslagmedium nog leesbaar is. AND heeft dan voor u de beschikking over een Data Recovery lab, waar data van defecte harddisks toch kan worden terug gehaald. Dit werkt in meer dan 80% van alle gevallen.

Domeinnaam en Webhosting
 

U kunt bij ons ook uw domeinnaam onderbrengen en uw website. Dit is zeer efficient ivm het onderhoud. Indien u bijv. een eigen mailserver, cloud-server of RDS-server heeft òf Office365 bij ons afneemt, kunnen we ook direct de benodigde DNS beheren.

Microsoft 365 - Exchange Online
 

Bij ons kunt terecht voor al uw Windows en Office 365 abonnementen inclusief gratis cloudopslag en kunt u bij ons ook Teams abonnementen afnemen. Voor kleine ondernemers en/of particulieren is het daarnaast ook zeer interessant om met uw eigen domeinnaam te mailen zonder dat u een eigen mailserver nodig heeft. Hiervoor gebruiken we Exchange Online.

Private & Public Cloud
 

De meningen verschillen de laatste jaren welke type server voor mijn bedrijf het meest geschikt is. De conventionele methode bestaat uit 1 of meer servers ergens in het (kantoor)pand, On-Premise.
De steeds hoger wordende Internetsnelheden benadert de oude LAN (Local Area Network) snelheden. Hierdoor is het mogelijk bij slim configureren een moderne Windows server op huurbasis te gebruiken. De verhuurder van de servers, bij voorbeeld Azure van Microsoft, zorgt voor een betrouwbare en stabiele server. Hierdoor heeft u geen server hardware, met 19 inch server kast en UPS meer nodig. Deze opzet is niet voor alle software applicaties een oplossing.
Ook is er een groep ondernemers die zijn eigen data liever “ziet”. We weten immers nooit wie waar inbreuk gaat plegen voor een aanval over het internet.
Een ander probleem kan zijn dat het werk op kantoor stil ligt indien er een Internet storing is.
Alhoewel het iets complexer wordt kiezen veel ondernemers voor een z.g. Hybride oplossing, waarbij de Cloud server gecombineerd en gekloond wordt met de On-Premise server.
De simpelste oplossing is om te kiezen voor een LAN met servers in het pand en een Cloud Back-up. Hierdoor is de downtime minimaal en de data toch optimaal beveiligd.

Co-locatie
 

Servers zijn lastige apparaten die 24/7 draaien. De betrouwbaarheid is een eerste vereiste en efficiënte koeling een onderdeel daar van. Helaas gaat dat gepaard met luchtverplaatsing en dus lawaai. Daarbij staat er zeer belangrijke informatie op en is het ongewenst dat die in verkeerde handen valt. De oplossing is een aparte server ruimte die slechts voor enkelen toegankelijk is.
Een andere mogelijkheid is het gebruik van Cloud servers. Deze oplossing is duur en veel ondernemers vragen zich af waar hun informatie eigenlijk staat.
AND IT Solutions biedt een unieke mogelijkheid om uw eigen servers in het datacenter van AND te monteren. Hierdoor is een goede back-up gegarandeerd en een eventuele downtime tot een minimum gereduceerd.

Installatie en Onderhoud
 

Naast het meedenken over de opzet van het computernetwerk, al dan niet gecombineerd met VoIP telefonie, kan AND alle benodigde apparatuur leveren, deze voor u installeren en configureren naar uw eigen wensen. Wanneer het netwerk stabiel loopt kan AND een onderhoudsovereenkomst met u afsluiten, waardoor u zorgeloos de volledige levensduur van het netwerk en de daaraan gekoppelde  apparatuur kunt doorlopen.

Beheer

Ondanks dat AND er het maximale aan zal doen om uw netwerk door middel van Firewall en Antivirus programma’s te beschermen, is een computer netwerk op vele manieren met het internet verbonden, en blijft de kans aanwezig dat er ongewenste data via Internetbrowsers, e-mail of hacking over het netwerk wordt verspreid. Met als gevolg beschadigde data, verspreiding van ongewenste virussen en tijdverlies omdat het netwerk moet worden geschoond.
Microsoft doet er als leverancier van het software platform alles aan om aanvallen af te slaan. De kunst is om eventuele software updates zo snel mogelijk te installeren.
AND heeft daartoe een systeem ontwikkeld waarbij u er van verzekerd bent dat u altijd de laatste updates steeds zo spoedig mogelijk geïnstalleerd krijgt.

Antivirus
 

Per ongeluk ergens op klikken, een bijlage openen of op een verkeerde website per abuis terechtkomen. Niets is menselijker dat dit. Daarom is het extreem belangrijk om al uw devices, zoals onder andere servers, PC's, laptops, smartphones te voorzien van jgoede antivirus software. Indien uw device wordt geïnfecteerd, is met een goede backup het meestal wel te herstellen, maar dit kost tijd (en dus geld). Daarom beter voorkomen dan genezen. Wij adviseren daarom antivirus software van het gerenommeerde Symantec!

bottom of page